RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Міна рознесла автомобіль на шматки: з'явилися дані про стан пораненого бійця ЗСУ

У четвер, 13 серпня, на Донбасі два бійці ЗСУ підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Один з них загинув, за життя іншого, 37-річного старшого солдата, родом з Миколаєва, борються медики.

Про стан пораненого в Facebook написав головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко.

Він пише, що протитанкова міна рознесла автомобіль з українськими бійцями на шматки.

"Олександр з важкими пораненнями бортом доставлений в Мечникова на апараті ШВЛ. Стан вкрай важкий. Відкрита черепно-мозкова травма. Десятки осколків прошили тіло. Один з них пошкодив праве око. Безліч осколків в голові, обличчі, шиї, грудній клітці, передній черевній стінці, в кінцівках. Переломи пальців рук і ніг, термічні опіки голови, обличчя, правої руки", - пише лікар.

Він додав, що бійця прооперували, його стан вдалося стабілізувати. Офтальмологам вдалося врятувати праве око. Попереду у нього довге лікування в Мечникова.

"Віримо, що виживе", - додав Риженко.

Як повідомляв "Апостроф", боєць, який також підірвався на міні в районі Водяного Ясинуватського району Донецької області 13 серпня, Сергій Похович, загинув на місці. Він був родом з Кіровоградської області.