RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Ведмедиця напала на рибалку, захищаючи дітей - чоловік намагався відбитися голими руками

68-річний житель міста Середньоколимська Митрофан Третьяков голіруч відбився від розлюченої ведмедиці. І не тільки вижив, а й сам викликав собі допомогу.

Про це пише "Комсомольская правда"-Красноярськ.

"13 липня о 16:18 за місцевим часом до нас надійшов сигнал з Єдиної чергово-диспетчерської служби, що в районі озера 2-е Солдатське ведмідь напав на людину", - розповів начальник пошуково-рятувального загону Середньоколимського району Олексій Тарасов.

Рятувальники поїхали рятувати людину на позашляховику, але в результаті він застряг в озері. Довелося йти пішки досить далеко і шукати рибалку. За їх словами, вони боялися спізнитися, адже ведмідь міг повернутися.

Фото: "Комсомольская правда" -Красноярськ.

"На іншому березі знайшли човен та багато ведмежих слідів. І раптом дзвінок - сам Митрофан, диспетчер, мабуть, перевів його дзвінок рятувальникам. Добре, що є стійкий телефонний зв'язок", - розповіли рятувальники.

Чоловіка побачили лежачим на землі. Якщо без подробиць - у нього була рвана рана голови. Уявіть собі ведмежу лапу з пазурами не менш 5 сантиметрів. І цієї лапою він ударив чоловіка по голові. Але Митрофан був у свідомості, а це головне.

"Ми розмовляли з ним, питали, що з ним сталося. Він розповідав. Що болить крім голови? Каже - праву руку не відчуває. І що дуже холодно, замерзає. Я накрив його своєю курткою. Він ще нам сказав, що шкода - рушниці не прихопив. А в цей час ми координували другу групу, щоб не блукала і прямо йшла до нас. Хвилин за 15 слідом за нами вже прибули наші хлопці, поліція і фельдшер. Ми винесли мисливця з лісу, доставили в лікарню, там йому зробили операцію ", - підвів підсумки рятувальної операції начальник Середньоколимська ПСО.

Що ж сталося з рибалкою

Олексій Тарасов, рятівник, розповів виданню зі слів самого рибалки.

Митрофан кілька днів пробув на рибалці на далекому озері, де у нього є своя хатинка. Та 13 серпня повертався додому з повним рюкзаком улову. З ним були дві собаки. У якийсь момент він їх втратив. Подумав, може птицю загнали або іншу здобич. Значення не надав. І раптом почув, як собаки люто гавкають неподалік. Придивився - а вони загнали на дерево трьох маленьких ведмежат. Тут у чоловіка подих перехопило, він відразу зрозумів, що поруч десь їх мати і потрібно тікати.

Але не встиг: гучний рев, удар, він опинився на землі, а над ним - розлючена ведмежа паща. У той момент він ні про що не думав, тільки намагався відбитися голими руками. Ніж був, але звичайний, Митрофан його навіть дістати не встиг.

Фото: "Комсомольская правда" -Красноярськ.

У цей день він заново народився, йому пощастило, що ведмедиця не була голодною - вона не стала вбивати людину заради їжі, а просто захищала своїх малюків. Кинула його, щоб відігнати собак, які як і раніше брали в облогу ведмежат на дереві. Потім вона розірвала рюкзак і задовольнялася рибою. Пощастило йому, що не втратив свідомість, навіть включив голосніше свій портативний китайський приймач - в тиші він заснув би від болю і втрати крові. Насамперед подзвонив дружині, а та вже набрала номер екстреної служби.

Як писав "Апостроф", родина, що відпочивала в віддаленому лісі Меріленда, розповіла, що раптово до пікніка вирішив приєднатися чорний ведмідь, який попросив їжі.