RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

​Український парламентер Фокін відзначився скандальною заявою про захоплення Криму

Вітольд Фокін, якого призначили першим заступником голови делегації України в Тристоронній контактній групі, відзначився висловлюванням про окупацію Криму.

На фрагмент інтерв'ю, записаного в 2017 році, звернув увагу "24 канал".

Тоді ще прем'єр-міністр України Фокін заявляв в ефірі "112 каналу", що анексію Криму Росією "треба зрозуміти". Також він підкреслив, якби РФ не окупувала півострів, то це б "зробили американці".

В ефірі Фокін перераховував свої версії, чому сталася окупація Криму. За його словами, малоймовірний "продаж" півострова. Більш вірогідним він вважає те, що Крим "вислизнув з рук України" в результаті паніки і розгубленості після революції.

"Але є ще одна версія. Я схильний думати, що вона серйозна <...> Є версія, що якби Росія не захопила в той час Крим, то цілком можливо вона б втратила Крим навічно, бо прийшли б сюди американці. А Росію потрібно зрозуміти, у неї там флот", - сказав він.

А версію про "прихід" до Криму американців він пояснив тим, що авіаносці США "увійшли до Середземного моря, пройшли Дарданелли і Босфор".

Як повідомляв "Апостроф", перший заступник голови делегації України в ТКГ Вітольд Фокін розповів про свої обов'язки в ТКГ.