RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вогонь на мінному полі: на Донбасі від вибуху постраждав рятувальник

У вівторок, 1 вересня, на Донбасі внаслідок вибуху отримав поранення рятувальник ДСНС, який гасив пожежу на мінному полі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляється, поблизу смт Станиця Луганська Донецької області 1 вересня сталося загоряння трав'яного настилу, під час якої здетонував невстановлений вибухонебезпечний предмет.

"Під час гасіння пожежі трав’яного настилу сталася детонація невстановленого вибухонебезпечного предмету, внаслідок чого отримав поранення старший прапорщик цивільного захисту командир відділення 24-ї державної пожежно-рятувальної частини", - йдеться в повідомленні.

Рятувальника госпіталізували до лікарні.

"Загрози його життю немає", - додали в ДСНС.

У свою чергу голова Станично-Луганської райдержадміністрації Юрій Золкін повідомив в коментарі "Громадському радіо", що під час пожежі, яка сталася за триста метрів від житлових будинків селища, пролунало принаймні десять вибухів.

"Тут людей немає, господарська діяльність не ведеться. Це така місцевість із переважно листяними деревами та галявинами, що поросли бур’янами. Раніше тут випасали худобу", – зазначив голова РДА.

За інформацією Золкіна, вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси, оскільки місцевість заміновано. Причини пожежі поки невідомі.

Як повідомляв "Апостроф", 1 вересня біля Офісу президента України затримали 54-річного чоловіка з бойовою гранатою.