RU  UA

Люди не хотіли покидати свої будинки: на сході України третій день гасять пожежі

На сході України - у Харківській та Луганській областях - вогнеборці ДСНС разом підрозділами Збройних Сил України продовжують гасити лісові пожежі.

Детальніше про третій день боротьби з вогнем - у сюжеті ранкового випуску Апостроф News о 10:00.

Луганщина. Пожежники продовжують гасити вогонь поблизу населених пунктів Валуйське, Станиця Луганська, Лопаскіне, Лобачеве, Попасна, Новоолександрівка, Трьохізбенка. До гасіння пожеж залучена необхідна кількість особового складу та техніки.

Досі гасять пожежу і рятувальники на Луганщині. Тліє суха трава і ліс у двох районах області. Аби усе загасити, працює 135 рятувальників.

"Відкритого вогню вже немає. Проводиться догашування окремих осередків, лісової підстілки та залишків деревини", - розповіла "Апострофу" Любов Бугра, речниця ДСНС Луганської обл.

Пожежі вже ліквідовано у населених пунктах Красногорівка, Зайцево, Єлизаветівка, Золоте-3 та Кам’янка.

Харківщина. Рятувальники повідомили, що відкритого вогню вже немає, однак деревина досі тліє. Аби приборкати вогонь працює близько 500 людей. Це працівники ДСНС, Держлісагентства, Нацполіції та Укрзалізниці.

Місцевим жителям нічого не загрожує. Однак через сильний вітер вогонь може розповсюджуватись далі. Тому рятувальники закликають людей не відмовлятись від евакуації.

"Люди не хотіли виїжджати, і вони казали, що ми тут будемо, але з ними працювали психологи, які їм розповідали, чому не варто залишатися, надавали відповідну допомогу, щоб люди дали згоду. От вони і дали згоду", - розповів Ігор Лупандін, начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи ДСНС Харківської області.