RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Скандал з "проривом" хасидів в Україну: у Лукашенка є пропозиція

У вівторок, 15 вересня, велика група хасидів намагалася в'їхати в Україну з території Білорусі, українські прикордонники їх не пропустили, тож на кордоні застрягло близько тисячі хасидів. Президент Білорусі Олександра Лукашенко доручив уряду Білорусі зв'язатися з українською стороною і домовитися про надання зеленого коридору для паломників.

Про це повідомив білоруський телеканал ОНТ.

За словами прес-секретаря Лукашенка Наталії Ейсмонт, Білорусь готова надати паломникам автобуси, які доставлять їх в Умань на святкування іудейського нового року Рош-га-Шана.

"Білорусь готова забезпечити транспорт. Наприклад, автобуси, на яких паломники будуть доставлені до пункту призначення (українських святинь) і назад, а потім в аеропорт для відправлення на батьківщину. Всі ці функції наша країна готова взяти на себе і, звичайно, організувати процес максимально безпечно, в тому числі для того, щоб на ситуацію з захворюваністю COVID це ніяк не вплинуло", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський обговорив з главою Держприкордонслужби Сергієм Дейнеко ситуацію на кордоні з Білоруссю, яка склалася через масове прибуття хасидів.

Зазначимо, що серед хасидів, які застрягли на кордоні, близько 50 дітей, а також люди похилого віку.