RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Доставили літаком в "капсулі": з'явилися нові дані про стан Кернеса

Мер Харкова Геннадій Кернес добре переніс переліт до Берліна, куди його доставили в ніч на 17 вересня.

Про це під час брифінгу заявив спікер міської ради Харкова Юрій Сидоренко.

За його словами, стан Кернеса погіршився на тлі поранення під час замаху в 2014 році.

"В ніч він був доставлений спеціалізованим медичним літаком до Німеччини в протіковідній капсулі - за останніми медпротоколами, хворі COVID транспортуються саме таким чином", - повідомив Сидоренко.

Він додав, що Кернес знаходиться в свідомості і не хотів залишати рідне місто.

"Сам Кернес не хотів залишати Україну і їхати на лікування до Німеччини, але під тиском близьких і рідних він на це погодився. Політ на літаку переніс абсолютно нормально, це може свідчити про те, що стан ого здоров'я не такий поганий, як представляють "доброзичливі" пабліки, інакше б лікарі навіть не погодилися на його транспортування", - сказав Сидоренко.

Він запевнив, що ніякого набряку мозку та інсульту міський голова не переживав.

"Загострення лікарі пов'язують з пораненнями, які Геннадій Кернес отримав 28 квітня 2014 під час пробіжки, на нього стався замах в результаті цього замаху був пошкоджений хребет, спинний мозок, одне з легенів, печінка. Від цього Геннадій Кернес прийшов в себе, але COVID на жаль, спровокував не тільки запалення легенів, але відлуння того пострілу. Наскільки я розумію, зараз життю Кернеса нічого не загрожує", - завершив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов відповів на чутки про хворобу Кернеса.