RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Сурогатна мати продала в Китай власну дитину: подробиці кримінальної справи

Прокуратура Києва повідомила про підозру жінці, яка під прикриттям сурогатного материнства продала свою дитину в Китай.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Про підозру повідомили 30-річній жінці, яка в 2018 році в одному з медичних центрів Києва уклала угоду з сім'єю з КНР для участі в програмі сурогатного материнства.

За 400 тисяч гривень вона погодилася виносити і народити дитину, біологічними батьками якої є громадяни КНР, і, після встановлення генетичного споріднення між ними і дитиною, передати її їм на виховання.

У підсумку, неодноразові процедури запліднення не привели до вагітності сурогатної матері. Незважаючи на це, шахрайка хотіла отримати гроші будь-яким шляхом. Вона вступила в статевий зв'язок зі своїм співмешканцем і завагітніла від нього.

Після цього підозрювана і посадові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли в довідку завідомо неправдиву інформацію щодо їх генетичної спорідненості з дитиною.

Іноземна пара все ж виплатила сурогатної матері близько 400 тисяч гривень, але пізніше викрила обман.

Вирішується питання про притягнення до відповідальності посадових осіб медичного центру.

Нагадаємо, що уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба зробив неоднозначну заяву про сурогатне материнство.