RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гроші ховали в холодильнику: СБУ розкрила масштабну корупційну схему на "Укрзалізниці", фото

Служба безпеки України викрила керівників "Укрзалізниці" на організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними відомства, керівники штучно створили невигідні умови для курсування регулярних контейнерних потягів. Через це залучалися приватні комерційні структури для пошуку клієнтів. Потім цю послугу надавала підконтрольна організаторам комерційна структура, яка фактично монополізувала цей сегмент ринку.

Співробітники СБУ зафіксували виведення у тінь через рахунки фірм з ознаками фіктивності більше 4 мільйонів гривень. Ці гроші привласнили організатори і учасники корупційної схеми.

У приміщеннях "Укрзалізниці" в Києві та Одесі, а також в офісі комерційної фірми, провели обшуки. Там знайшли оригінали печаток підприємств з ознаками фіктивності, чорнову бухгалтерію, фінансово-господарську документацію та матеріали листування фігурантів. Багато доказів злочинці зберігали в холодильнику. Силовики вилучили понад 1,2 мільйона гривень.

Зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", "Укрзалізниця" в квітні-травні 2020 року почала катастрофічно втрачати доходи від вантажних перевезень.