RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Австралії викинулася на берег і загинула майже сотня дельфінів: моторошні фото і відео

У Тасманії (острівний штат Австралії) на берег викинулися близько 270 чорних дельфінів-гринд, щонайменше 90 тварин, що опинилися на мілководді, загинули.

Про це повідомляє ВВС.

Австралійські рятувальники змогли врятувати 25 дельфінів, які опинилися ближче до глибини. Вчені-біологи припускають,що рятувальна операція може тривати декілька днів.

Подібні випадки в цьому регіоні не рідкість, проте настільки велика кількість китоподібних востаннє викидалася на берег в 2009 році, тоді на мілководді опинилося близько 200 тварин.

Три групи дельфінів виявили в районі затоки Маккуорі-Хедс на заході острова. Це віддалений район, куди досить складно дістатися - як по суші, так і по морю. Близько 200 гринд у понеділок, 21 вересня, виявили на піщаній ділянці біля спуску до моря, яким користуються власники човнів. 30 тварин знаходилися в декількох сотнях метрів від них, а ще 30 були на березі.

У вівторок вранці група з близько 40 спеціально навчених рятувальників почала виводити дельфінів на глибину.

"Зазвичай нам доводиться мати справу з тваринами, які знаходяться на березі. Цього разу все інакше. Тут дельфіни наполовину занурені в воду, що ускладнює порятунок", - розповів один з учасників операції, біолог Кріс Карліон.

Як тільки гринди виявляться на більш глибокій воді, рятувальники спробують відігнати їх від берега. Не виключено, що для допомоги дельфінам доведеться використовувати човни.

Біолог зазначив, що деяких тварин, можливо, врятувати не вдасться, оскільки вони занадто великі або знаходяться в важкому становищі. Довжина дельфінів-гринд може досягати семи метрів, вага становить до трьох тонн.

"Спочатку ми займемося тими тваринами, у яких кращі шанси на порятунок", - пояснив Карліон.

В таких ситуаціях китоподібні можуть виживати на березі три-чотири дні. Крім того, в даному випадку багато дельфінів частково занурені в воду, тому шансів на їх виживання ще більше.

Варто зауважити, що науці невідомо, чому кити викидаються на сушу.

Як повідомляв "Апостроф", 1 серпня в Індонезії на один з пляжів викинулися 11 китів. 10 були знайдені мертвими, а один був ще живий і місцеві жителі спільними зусиллями затягли його в воду.