RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія відзначилася скандальною витівкою на переговорах ТКГ

Делегація України в Тристоронній контактній групі погодилася з позицією Спеціального представника діючого голови ОБСЄ пані Хайді Грау, яка перервала засідання ТКГ 30 вересня.

Як повідомляє видання "Українська правда" з посиланням на джерело в ТКГ, під час зустрічі представники Росії почали аудіо та відео запис роботи групи, що не передбачено регламентом.

Під час переговорів глава російської делегації також відкрито заявив, що хоче без дозволу опублікувати записи переговорів.

Після цього представник ОБСЄ зупинила засідання через порушення російською стороною режиму конфіденційності. Вона вважає, що спершу потрібно домовитися про кодекс поведінки та інформаційної політики, якої повинні дотримуватися всі учасники.

Україна в свою чергу погодилася з тим, що не можна проводити дії, які суперечать домовленостям і міжнародній практиці переговорів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави делегації України в ТКГ.