RU  UA

Пожежі на Луганщині: вогонь знищив сотні будинків

В результаті масштабних пожеж на Луганщині знищено сотні будинків та дворів. Про це повідомили Василь Попов, голова Сиротинської селищної ради та Тетяна Новікова, голова Новоайдарської РДА в ефірі Апостроф Live.

"Постраждалих дуже багато. У мене слів немає. Як можна було у таку погоду здійснити таку диверсію? Якщо брати Сиротине наше, то у нас згоріло повністю біля 150 дворів і частково знищені 26. У Вороново, наприклад, 70 будинків вигоріли повністю, а три частково. Це диверсія, інакше це назвати я не можу", - зауважив Попов.

Зважаючи на те, що минула лише доба після пожежі, ще зарано казати про збитки. Утім, варто віддати належне пожежникам, які боролися із вогнем. Однак, за словами чиновника, їм не вистачає техніки для боротьби з вогнем.

Більш-менш нормалізованою залишається ситуація і в Новоайдарському районі. Пожежа ще остаточно не ліквідована, але, за словами Тетяни Новікової, загрози життю людей немає.

"Станом на вчора у нас було 138 постраждалих будинків, із них 108 згоріло вщент. Людей вчасно евакуювали, тому загиблих у пожежі у нас немає. Було евакуйовано 39 осіб, з них 16 розміщено у районній лікарні. Інші розмістилися у спортивній залі Новоайдарської школи-гімназії. Всі люди забезпечені місцями для ночівлі та харчуванням", - наголосила Новікова.

Вона переконує, що рятувальники спрацювали дуже професійно. Гасіння пожежі суттєво ускладнював вітер.

"Вони так спрацювали, що краще просто спрацювати в тих умовах, в яких вони працювали, було неможливо. Вітер був понад 30 м/с. Я там була і бачила, як вони працювали. Моментально наповнювали водою, моментально виїжджали на місця, де виникали осередки пожежі. Я працювала в самому штабі і ми реагували на все", - підкреслила Новікова.