RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Люди скаржаться на здоров'я: опубліковані моторошні кадри екокатастрофи в Тихому океані

В РФ на Камчатці на узбережжі Тихого океану сталася екологічна катастрофа - там рівень нафтопродуктів у воді перевищив норму у 4 рази і фенолу - у 2 рази. Внаслідок забруднення океанських вод викидами з річки, яка впадає в океан, постраждали десятки людей - в них діагностують масові отруєння і алергії.

Про це повідомив у своєму Instagram російський журналіст Юрій Дудь.

За його словами, перші ознаки отруєння почали фіксувати серфінгісти близько трьох тижнів тому. Люди відчували помутніння, сухість, біль і відчуття плівки на очах, боліло горло і набрякали зв'язки. 20 людей з табору серфінгістів отруїлися.

Коли російська влада зробила проби води, їх результати вразили: рівень нафтопродуктів у воді перевищив норму у 4 рази і фенолу - у 2 рази. Причому на беріг почало виносити гори мертвих морських мешканців.

"Недавно ми отримали від Greenpeace супутникові знімки річки, яка впадає в океан, і яка, очевидно, і принесла смерть всьому живому. Вже 9-го числа (9 вересня - "Апостроф") річка виливала тоннами отруту в океан. Ніякої реакції щодо запобігання катастрофи і порятунку ситуації не було", - розповів Дудь.

Як повідомляв "Апостроф", за даними синоптиків Кримського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища, вже більше місяця не надходить вода в Чорноріченське водосховище, з якого забезпечується водопостачання окупованого Севастополя.