RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Києві жорстоко побили ветерана АТО: фото, відео і всі подробиці

В Києві в результаті конфлікту на дорозі побили важкохворого ветерана АТО, який перебував у полоні терористів, Івана Дєєва. У героя війни на Донбасі розбита брова, зламана кістка носової гайморової пазухи, забиття коліна, синці і розбита переносиця. Чоловік отримав значні ушкодження в результаті сутички з донецьким мільйонером Юрієм Свиридовим і його дружиною Іриною Корнієнко, які зараз перебралися до Києва.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Конфлікт стався 16 жовтня, побиття ветерана викликало серйозне збурення у суспільстві, волонтери і ветерани АТО провели акцію протесту під стінами поліції. Вони прийшли вимагати від поліції неупередженого слідства і доведення справи до суду через побиття Івана Дєєва.

"Донецький тіньовий мільйонер Юрій Свиридов, який відсидів за вбивство і розбій, побив на вулиці в Києві тяжкохворого інваліда війни, героя-диверсанта Івана Дєєва, який чудом вижив у російській тюрмі. І тепер від держави та суспільства залежить, чи буде покараний злочинець та чи отримає допомогу потерпілий", – написав Бутусов.

Іван Дєєв - спецназівець, який проводив диверсійні операції на окупованих територіях. Він потрапив у полон і провів там майже три роки під тортурами. На контрольовану урядом України територію повернувся у 2019 році внаслідок обміну. Тут проходив реабілітацію, але нещодавно захворів на коронавірус і потрапив до реанімації.

В день, коли стався конфлікт зі Свиридовим він вперше виїхав із дому.

За словами Бутусова, який отримав інформацію від правоохоронних органів, Юрій Свиридов переїхав із Донецька до Києва і мав чотири судимості. Також безпосередню участь у конфлікті брала і дружина Юрія Свиридова – Ірина Корнієнко.

Корнієнко в коментарі виданню "Радіо Свобода" заявила, що буде подавати до суду на Юрія Бутусова через поширену інформацію і розповіла власну версію події.

"Якщо в людини була одна судимість, вона жодним чином не є рецидивістом. Мій чоловік (це за статтею Бутусова – хай так і буде) включив аварійку, а там дорога розділена стовпчиками, я вийшла з машини за максимум дві секунди. Позаду нас стояла машина десь в десяти метрах. За нею жодної машини і водій тупо сигналить, аж розривається. Я виходжу і такі мати на мене, що я повернулася і оторопіла. Це доля секунди, я навіть не зрозуміла, що відбулося. Чоловік вийшов зі словами: "Що ти сказав?". Він взагалі його першим не бив. Вилетіла ця жінка. Навіть не жінка, а якийсь танк, повалила чоловіка, розірвала трикотажний светр на ньому в лахміття. А потім вона показує, що в неї перев’язані пальці", – розповідає Ірина Корнієнко.

Після цього вони поїхали до поліції – подавати заяву і давати свідчення.

Дружина побитого ветерана війни Людмила Дєєва розповіла журналістам зовсім іншу історію цього конфлікту.

За її словами, вони чекали, поки машина перед ними розвернеться, але та розвернулася і зупинилася на вузькому провулку, випускаючи жінку.

"Ваня сигналить. Каже, невже не можна було далі стати, бо тут не можна взагалі зупинятися. На що жінка виходить і починає нецензурно висловлюватися, типу – що ви собі дозволяєте? Відкриваються двері і звідти чоловік починає нецензурно розмовляти, на що Ваня відповідає такою ж мовою. Я сиджу в машині. На дорозі часто так буває: перепалка, та й поїхали всі. І тут вискакують із двох сторін пасажир і водій, вони підбігають прямо до дверей, Ваня ще не встигає вийти з машини і починають його бити", – розповідає Людмила Дєєва.

Після у конфлікт почали втручатися перехожі, тоді Свиридов сів у машину і поїхав.

Побратими і ветерани АТО вимагають від поліції покарання для винних.

"На даний час розслідування триває. Хочу вас завірити, що воно перебуває на особистому контролі моєму, керівництва головного управління, керівництва районного управління поліції, проводяться слідчі дії", – запевнив учасників акції протесту заступник начальника Печерського управління поліції Києва, начальник слідчого відділу Олександр Самосенко.

Як повідомляв "Апостроф", 14 жовтня помер ветеран АТО Микола Микитенко, який скоїв самопідпал в центрі Києва в ніч на 11 жовтня.