RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

В Україні затримали велику озброєну банду, в яку входили силовики: фото

Служба безпеки України блокувала діяльність міжрегіональної банди, яка використовувала технічні засоби для негласного отримання інформації та контролю за трафіком з'єднань абонентів мобільного зв'язку.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Також задокументовано факт спроби залучення фігурантів до підготовки провокацій напередодні проведення місцевих виборів в Донецькій області.

За даними попереднього розслідування, зловмисники діяли під прикриттям так званої "охоронно-детективної компанії". До складу групи входило близько 100 учасників, в тому числі колишні і діючі правоохоронці, представники кримінального середовища і працівники охоронних фірм.

Фігуранти спеціалізувалися на наданні "послуг" з незаконного стеження, брали участь в рейдерських захопленнях, тероризували підприємців, а також продавали зброю, вибухівку та наркотики.

Відзначається, що вони використовували спеціальні технічні засоби для негласного отримання інформації одного з правоохоронних органів.

Було проведено 45 одночасних обшуків, під час яких було вилучено спецзасоби для негласного отримання інформації, боєприпаси та наркотичні речовини. Виявлено комп'ютерну техніку і носії інформації, які підтверджують незаконну діяльність.

"Перевіряється інформація про нелегальне переправлення виявлених засобів ураження з району проведення операції Об'єднаних сил", - додали в СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Київській області силовики затримали учасників банди, яку фінансували народні депутати. Група злочинців займалася рейдерськими захопленнями, мітингами і акціями протестів.