RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вибух газу під Харковом: з'явилися дані про стан постраждалих

У середу, 28 жовтня, об 11:35 в с. Березівське Дергачівського району Харківської області на території газорозподільної підстанції стався вибух, є загиблі і постраждалі. Двоє постраждалих перебувають у важкому стані, під завалами залишаються двоє загиблих.

Кореспондент "Апострофа" взяв коментар у директора комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Віктора Федоровича Забашти, який перебуває на місці подій.

За його словами, зараз вже локалізували пожежу, все завершилося. Пожежу локалізували відразу, а потім чекали, поки припиниться витік газу - його перекрили, але багато ще залишалося в трубах.

Частково під завалами залишилося два тіла загиблих. Їх збираються витягувати на поверхню.

"Дев'ять осіб ми відправили до лікарень з різними ступенями тяжкості. Двоє постраждалих отримали опіки до 60% поверхні тіла - це важкі. Але там поверхню велика, а самі опіки - 1-2 ступенів. Тому, будемо сподіватися, їх життю нічого не загрожує" , - сказав Забашта.

Постраждалих доправили до лікарні швидкої допомоги в Харкові і в Дергачівську центральну районну лікарню. Ці установи обладнанні для лікування таких постраждалих.

"Будемо сподіватися, що під завалами більше нікого не знайдемо", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 28 жовтня в Києві на вулиці Тростянецькій в результаті вибуху в колекторі постраждали чотири людини. Швидше за все, це були робочі. Поки про їх стан нічого не відомо, офіційної інформації від поліції не надходило.