RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні на хабарі спіймали топ-чиновників - вимагали півмільйона: фото і відео

Служба безпеки України викрила в Закарпатській області двох чиновників, які вимагали хабар з підрядників за безперешкодне будівництво об'єктів проекту "Велике будівництво" на території регіону.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За попередніми даними слідства, заступник голови облради і один з керівників обласного управління Державної архітектурно-будівельної інспекції налагодили механізм отримання хабарів з підприємців.

Задокументовано, що вони вимагали гроші з представника комерційної структури, яка перемогла в тендері на будівництво в одному з селищ культурного центру в рамках проекту "Велике будівництво". Більше, ніж за півмільйона гривень фігуранти обіцяли підряднику не створювати штучних перешкод під час будівництва.

Правоохоронці затримали обох чиновників відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України в обласному центрі після передачі всієї суми неправомірної вигоди. Вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру і обрання судом запобіжних заходів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ викрила керівника держпідприємства Національної академії наук, який вимагав у директора комерційної структури 200 тисяч доларів хабара за сприяння в оформленні права користування земельною ділянкою.