RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Черкасах жінка народила в кущах біля стін "коронавірусної" лікарні: відео та деталі скандалу

В Черкасах породілля народила дитину під стінами обласної лікарні, а пологи змушений був приймати її чоловік, через те, що жінку з позитивним тестом на COVID-19 не хотіли госпіталізувати до пологового будинку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Подружжя Олександр та Євгенія Кіркічі до народження дитини перехворіли коронавірусом. Коли в жінки почалися перейми, чоловік привіз дружину до обласної лікарні, де і приймають з позитивним тестом на COVID-19. В дорозі Олександр дзвонив до лікарки, яка і повинна була приймати пологи, якби не COVID-19. А та вже підняла на ноги свою колегу, що працює в цій лікарні. Але не отримавши допомоги медиків, Євгенії довелося народжувати на землі під зачиненими дверима лікарні.

"У мене вже доходило до істерики: кричати не було сенсу, тут ніхто не відкриває. Ми дзвонили, я тричі бігав до дівчат на інший вхід, вони також нічим не допомогли. Я просив про допомогу, у мене дружина народжувала", - сказав Олександр.

Олександр розстелив свою куртку прямо на землі, де довелося лягти вагітній дружині. Він несамовито вдячний лікарю, яка встигла доїхати з дому і прийняти пологи на вулиці.

"Я вже бачив, як з'являлася головка. Якраз вона під'їхала ... Коли вона вже зателефонувала, тут вже процес йшов. Коли дружина народжувала, зателефонувала на емоціях і тоді в цей час вийшла бригада. Дружина народила швидко, тому у мене вже на руках була дитина ", - згадує події тієї ночі Олександр.

Коли батько вже тримав малюка на руках, двері лікарняного корпусу нарешті відкрилася і з'явилися медики з інвалідним візком.

"Знаєте, що мене найбільше здивувало? Всі були дуже повільні, за винятком лікаря, яка їхала. Ніхто не поспішав, у всіх все було добре ", - розповів чоловік.

В обласній лікарні пологи на землі назвали неординарною ситуацією і заявили, що молодий батько нібито помилився - пішов до загального приймального відділення, а треба було в перинатальне, а вже звідти направили б до коронавірусного.

Заступник головного лікаря Черкаської обласної лікарні Наталія Лакуста каже, що затримка з персоналом сталася тому, що медикам потрібно багато часу, щоб одягнути захисну уніформу. В лікарні обіцяють провести службове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", на території лікарні "Феофанія", куди доставили на лікування президента України Володимира Зеленського, розмістили кілька десятків представників Державної охорони.