RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Стрілянина по поліцейських в Києві: затримані виявилися з "цікавим" минулим, фото

У п'ятницю, 13 листопада, в Києві затримали трьох озброєних чоловіків, які відкрили вогонь, коли поліція зупинила їх автомобіль. Як стало відомо, затримані мають цікаве минуле: один перебував у розшуку, другий - брав участь у міжнародному конкурсі краси "Mister International 2010", а третій - був засуджений за грабіж.

Про це йдеться в матеріалі "Обозревателя".

Затримані після стрілянини по патрульних поліцейських у Києві зловмисники мали проблеми з законом і були засуджені.

Один із затриманих - 43-трирічний Мар'ян Маковський із Кам'янця-Подільського Хмельницької області - в 2017 році був оголошений у розшук як особа, що переховується від органів досудового розслідування. Інформація про нього залишилася на сайті "Миротворець". Його розшукували за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами).

У Нацполіції підтвердили, що стріляв саме Маковський. Також стало відомо, що у квітні 2019 року Маковського було позбавлено батьківських прав.

Другий затриманий, за інформацією джерел видання – 28-річний Петро Мацак із Ужгорода, який в 2010 році засвітився на телебаченні і в пресі як переможець конкурсу "Містер Україна", а потім і як учасник міжнародного конкурсу краси "Mister International 2010" у Джакарті (Індонезія). Деякий час Мацак працював за кордоном, а зараз живе у Києві. Джерела видання повідомили, що у хлопця були "проблеми з поліцією",оскільки той потрапив під поганий вплив.

У відкритому доступі є інформація про те, що в 2015 році Мацак і ще двоє осіб проходили у справі про крадіжки в будинках.

Третій затриманий - 43-річний Валерій Зиков із Хмельницької області. Відомо, що у 2008 році чоловік був засуджений за ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України.

Як повідомляв "Апостроф", інцидент стався близько 04:00 На вулиці Героїв Космосу. Там екіпаж поліції зупинив автомобіль Subaru за порушення ПДР . Поки співробітники спілкувалися з водієм в машині знаходилися ще троє чоловіків. У пасажирів помітили рацію і кобуру. Вони помітно нервували, тому поліцейські звернулися до них. Чоловіки стали тікати, один з них дістав зброю і почав стріляти.