RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Суд ухвалив рішення щодо таксиста, який збив на смерть людей на зупинці в Києві: фото і відео

У суботу, 14 листопада, Шевченківський районний суд міста Києва відправив за грати на два місяці 22-річного таксиста Дмитра Ломакіна, який 13 листопада збив людей на смерть на зупинці у Києві.

Про це повідомляє "Громадське" з зали суду.

Страшна ДТП сталася вранці 13 листопада - в Святошинському районі Києва водій автомобіля зі знаками служби таксі Uber влетів на зупинку громадського транспорту, де перебували люди. Внаслідок ДТП загинули двоє людей, ще двоє постраждали.

Під час обрання запобіжного заходу прокурор просив заарештувати Ломакіна, наголошуючи, що той не має міцних соціальних зв’язків, а також п’ять разів упродовж року притягувався до відповідальності через адмінправопорушення: за неправильне паркування, проїзд на заборонений знак та перевищення швидкості. На момент скоєння аварії чоловік рухався зі швидкість 80 км/год.

Адвокат підозрюваного заявив клопотання, в якому просив суд обрати Ломакіну міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, вказуючи, що він — сирота, щиро розкаюється у скоєному та готовий допомагати потерпілим.

Сам Дмитро Ломакін плакав у залі суду та просив вибачення за скоєне, визнаючи свою провину. Він пояснив, що намагався перелаштуватися з четвертого ряду до першого і не помітив припаркований автомобіль. Відомо, що за долі секунд до інциденту на зупинці припаркувалося авто, яке забирало пасажирку. Паркування біля зупинки теж є порушенням.

"Я не бачив, що за цією машиною стояв припаркований автомобіль біля зупинки. Я побачив вже в останній момент. На відео видно, що їхав автомобіль поряд, я хотів його об'їхати, але не переконався в безпечності маневру та здійснив наїзд на пішохода", — сказав Ломакін, додавши, що тоді він повертався з нічної зміни віддавати машину і тому, дійсно, був втомлений.

Дмитро Ломакін працював таксистом у компанії "ТІКАНА". Бабуся Дмитра розповіла, що мама хлопця померла, батько був наркоманом, тому його позбавили батьківських прав. Дмитро проживав у інтернаті, працював у кав'ярні та спиртзаводі, а потім закінчив коледж та влаштувався таксистом.

Як повідомляв "Апостроф", 13 листопада в Києві автомобіль таксі Uber вилетів на зупинку громадського транспорту та протаранив кіоск. Внаслідок інциденту загинули дві жінки - 41 та 60 років. Ще двоє людей отримали поранення.