RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Під Черніговом застрелили червонокнижну тварину: фото з місця злочину

У суботу, 12 грудня, правоохоронці встановили факт вбивства на полюванні тварини з Червоної книги України - в Чернігівській області чоловік вбив дорослу лосицю.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

Чоловіка, який в лісі вбив тварину і там же обвалював і фасував м'ясо, затримали співробітники Бобровицького відділення поліції.

Правоохоронці встановили, що тварину вбив киянин, який приїхав у гості до батьків на Бобровиччину. Раніше він не мав проблем із законом, однак до полювання підготувався ретельно: взяв мікроавтобус, дві рушниці та ножі для обвалювання м’яса.

На місце події для огляду залучили ветеринара. Він встановив, що тварині було 3-4 роки, її вага досягла 300 кілограмів.

М’ясо тварини, зброя та інші речові докази скоєння злочину вилучені та направлені на проведення експертизи, з підозрюваним проводяться слідчі дії.

Слідчі відкрили провадження за частиною 1 статті 248 Кримінального кодексу України – незаконне полювання, що карається штрафом до 51 тисячі гривень, громадськими роботами або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше патрульні під час охорони державного кордону в Чорному морі вилучили у браконьєрів незаконно спійманих крабів.