RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Новий рік на Донбасі почався з обстрілів: бойовики шість разів порушили перемир'я

У перший день Нового 2021 року, 1 січня, російські окупанти на Донбасі шість разів обстріляли позиції підрозділів ООС, що тримають оборону на східних кордонах. Бойовики гатили з мінометів і гранатометів, а також з стрілецької зброї.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Операції об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що бойовики тричі відкривали вогонь в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік населеного пункту Авдіївка. Окупанти стріляли з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку в районі населеного пункту Водяна на Приазов'ї ворог відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу населеного пункту Золоте-4 противник відкрив в бік українських позицій з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета, а неподалік Новолуганського - зі стрілецької зброї.

На обстріли бойовиків українські захисники надали адекватну відповідь. Бойових втрат та поранень серед бійців Об'єднаних сил немає.

Зазначається, що про всі факти порушень режиму припинення вогню українська сторона СЦКК повідомить представників ОБСЄ.

Як повідомляв "Апостроф", 31 грудня в районі проведення ООС практично вздовж усієї лінії розмежування спостерігалася тиша, проте одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ сталося близько Старогнатівки.