RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

ДБР спіймало на хабарі керівництво Нацагенства з акредитації: фото і відео

Державне Бюро Розслідувань при отриманні хабара затримало першого заступника і радника директора Національного агентства з акредитації України.

Про це повідомляє прес-служба Державне бюро розслідувань

Відзначається, що ДБР встановило, що керівна ланка Національного агентства з акредитації України впровадило корупційний механізм в сфері надання дозвільної документації.

В ході досудового розслідування було задокументовано факт вимагання першим заступником директора Нацагентства хабара в сумі 2500 доларів США від представника комерційної структури в сфері транспортних перевезень.

Для отримання грошей керівник залучив в якості посередника радника директора Нацагентства. 15 січня чиновників затримали під час видачі дозвільної документації та отримання хабара за неї.

Обом фігурантам повідомили про підозру у вчиненні злочину з попередньою правовою кваліфікацією частина 3 статті 368 КК. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Як повідомляв "Апостроф", НАБУ і САП вручили підозри в.о. начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастра і посереднику, які намагалися дати хабар голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роману Лещенку.