RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Харкові в будинку для престарілих загинуло багато людей: відео з місця трагедії і реакція Зеленського

У мережі з'явилося відео страшної пожежі, яка сталася у четвер, 21 січня, у Харкові. Там в житловому будинку, пристосованому під будинок престарілих, загинули щонайменше 13 осіб.

Відповідне відео опублікували в Telegram-каналі ТРУХА/Харьков.

Трагедія сталася у двоповерховому житловому будинку по вулиці Нижня Гієвська(Холодна гора), переобладнаному під будинок престарілих, займання сталося на другому поверсі.

Станом на 15:50 на місці пожежі виявлено тіла 13 осіб (за непідтвердженою інформацією, загиблих може бути 15), 4 людини постраждали. Площа пожежі становить 100 кв.м.

На повідомлення про трагедію відреагував президент Володимир Зеленський.

"Страшна трагедія у Харкові. Через пожежу в будинку для літніх людей є загиблі та потерпілі. За попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 літні людини. Наразі вже відомо про 15 загиблих і 5 постраждалих. Ми всі молимося, щоб не було більше", - йдеться в повідомленні офіційного Telegram-каналу президента.

Глава держави доручив Кабінету Міністрів створити Державну комісію для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 17 січня, приблизно о 20:30, в Одесі на вулиці Посмітного, сталася пожежа в триповерховому готелі "Сан Сіті". Загинула як мінімум одна людина.Площа пожежі склала 1 200 квадратних метрів.