RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

СБУ загрожує внутрішня війна: нові деталі затримання полковника "Альфи" в Києві

Спецоперація із затримання екс-заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, якого звинувачують в підготовці замаху на високопоставленого офіцера Служби, готувалася вже давно.

Про це повідомляє Страна. посилаючись на свої джерела в силовому відомстві.

За словами силовиків, в машині Дмитра Нескоромного встановили прослуховування.

Напередодні затримання офіцери СБУ дізналися, що один із співробітників відомства поінформував Дмитра Нескоромного про спецоперацію, тому вирішили затримувати його до того, як він би знайшов прослушку.

В рамках операції було затримано ще одного офіцера СБУ Андрія Расюка, і, як стверджують джерела, обшуки у Расюка і спроба вилучити машину у Нескоромного здійснювалися без рішення суду.

Однак, інсайдери в СБУ зараз не можуть сказати, наскільки інформація про підготовку Нескоромним замаху на Андрія Наумова відповідає дійсності, або мова йде про "підставу".

"Нескромний був призначений свого часу першим замом по протекції Богдана. Так як Баканов не є професійним СБУшником, то передбачалося, що керувати Службою реально буде Нескромний. Але Богдан увійшов в клінч з Бакановим і, відповідно, відносини Нескоромного з главою СБУ теж сильно погіршилися . і після відставки Богдана незабаром "пішли" і Нескоромного", - заявили джерела в спілкуванні з журналістами.

Не виключено, що найближчим часом із заявою може виступити один із співробітників служби, який заявив, що Нескоромного нібито підставили.

"І якщо це дійсно станеться, то всю систему СБУ очікує дуже великий скандал і внутрішня війна. Тому що Наумов - ключова людина зараз з управління Службою", - додав інсайдер.

Раніше ми розповідали, що в Києві напередодні затримали полковника СБУ, якого звинувачують в підготовці вбивства генерала відомства.