RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Коронавірус вбив відому українську активістку - допомагала людям до кінця

У середу, 27 січня, від ускладнень коронавірусної інфекції померла відома українська активістка, організатор харківського велоруху Вікторія Смагіна.

Про її смерть повідомили друзі в соцмережах.

Вони уточнили, що Вікторія хворіла на коронавірус і з початку року перебувала на самоізоляції.

Як пише Vgorode, Вікторії Смагіній було 52 роки. Вона відома як один з лідерів велоруху в Харкові: кілька років організовувала Велодень і інші велопрогулянки, також була проектним менеджером мережі прокатів NextBike. Крім того вона була організатором проекту "Перша пішохідна вулиця Харкова".

Друзі згадують її як активну і веселу людину, який ніколи не сумувала.

При цьому, ще 19 січня Вікторія в соцмережах шукала допомогу для нужденних. Про це написала в Facebook волонтер Олена Ананьєва.

"Віка була світлою, живою людиною, що любить життя, ми перетиналися пару раз з волонтерства, людина-запальничка, я читала її сторінку - вона жила повним життям. Зайшла на її сторінку, вона комусь шукала допомогу ще 19 січня, а сьогодні її вже немає", - пише вона.

Як повідомляв "Апостроф", на початку року від коронавірусу померла відома волонтер, колишній начальник управління у справах ветеранів війни та учасників АТО Мінсоцполітики, глава правління благодійних фондів "Крила фенікса" і "Повернись живим" Олександра Тарасова.