RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Хвалилися вбивствами бійців ЗСУ, а золото везли в Москву: в мережу злили перехоплення розмов бойовиків ДНР

Українські розвідники перехопили розмову проросійських бойовиків на Донбасі, які говорили про злочини, вбивства воїнів ЗСУ.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Бойовики

Розмова відбулася між двома бойовиками.

1. Вадим Долгов ("Пенсіонер"). Ще в 2014 році був першим помічником начальника "Центру спецоперацій МГБ ДНР" Василя Євдокимова ("Ленін"). Вони були знайомі задовго до війни.

Долгова відправили з Донецька до Росії, його місце зайняв Роман Волянюк ("Хакер"). На сьогоднішній момент він є реальною правою рукою ватажка "ЦСО МГБ". Він володіє фінансовою інформацією і особистими справами Євдокимова.

ФСБ РФ в 2020 році заарештувало "Пенсіонера" за спробу викрадення "Хакера". Цю спецоперацію назвали затриманням "українських шпигунів".

Зараз Долгов має російське громадянство.

2. Денис Куликівський ("Аїд", "Палич") - екс-керівник і головний кат в'язниці "МГБ ДНР" під назвою "Ізоляція" (Донецьк). У стінах будівлі знущаються над українськими полоненими.

Ватажком в'язниці незабаром став Юрій Кривонос ("Товстий", "Юра-танкіст"). Після цього Куликівський покинув "республіку".

Про що розмовляли?

На записах бойовики відверто обговорюють варіанти викрадення свого "соратника". Також в розмові вони розкривають масштаби награбованого "керівниками" "Центру спецоперацій МГБ" і "МВС ДНР". Говорили про "хобі" Євдокимова, що він любить стріляти по воїнам ЗСУ.

На записі присутня ненормативна лексика! Аудіо 18+

Як повідомляв "Апостроф", контррозвідка Служби безпеки України затримала на Донбасі розвідника бойовиків. Чоловік пішов на співпрацю зі слідством і дав свідчення про причетність Російської Федерації до окупації окремих районів Донецької та Луганської областей.