RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Енергодарі сталася аварія на ТЕС: фото і подробиці НП

На Запорізькій ТЕС увечері 3 лютого сталася аварія, в результаті якої зупинилися два блоки і стався аварійний скид пара.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Анатолій Анохін.

"За всіма ознаками - серйозна аварія на самій ЗаТЕС. Може бути навіть з зупинкою блоку(ів). Гул, який всі чули - аварійний скид пару на ТЕС. Наскільки все серйозно - ніхто нічого сказати не може. Мобільний зв'язок перевантажений. Води немає - зупинилися насоси. На даний період - це все", - зазначив депутат.

В соцмережах з'явилось фото НП.

Мер Енергодара Дмитро Орлов заявив, що близько 19.27 весь Енергодар, а також сусідні населені пункти, в тому числі і місто Дніпрорудне залишилися без електропостачання, передає сайт "Актуально".

"За попередньою інформацію, до цього призвела аварія на ЗаТЕС ДТЕК. Всі блоки теплової станції сіли на «нуль». Що саме стало причиною аварії, на даний час ЗаТЕС офіційноі інформаціі все ще не надала. Та за півгодини електропостачання в місті почало частково поновлюватися. Медико-санітарна частина працює в штатному режимі, пацієнти забезпечені всім необхідним. В штатному режимі працює і Запорізька АЕС — про це повідомив начальник зміни АЕС", - сказав мер.

У ВАТ "Центренерго" розповіли, що на енергоблоці № 1 Запорізької ТЕС і № 9 Курахівської ТЕС сталося аварійне відключення через пошкодження поверхні нагріву котлоагрегату:

"Після ремонту енергоблоки будуть готові до роботи в енергосистемі. Таке технологічне порушення - нерідке явище для будь-якої теплової генерації, особливо в період високого навантаження. Для того, щоб збалансувати систему ДТЕК достроково виведений з ремонту енергоблок № 10 Криворізької ТЕС. Крім того, по команді НЕК Укренерго, оперативно були включені в мережу енергоблоки № 9 і 12 Бурштинської ТЕС і № 7 Добротвірської ТЕС, хоча їх робота не була передбачена графіком навантаження", - заявили в компанії.

Як повідомляв "Апостроф", в 2019 році на Рівненській АЕС сталася пожежа.

Новина доповнюється