RU  UA

Ніби розтанув серед снігів: в горах другу добу шукають зниклого киянина

У Карпатах другу добу шукають 40-річного киянина, який у негоду пішов кататися на лижах. Чоловік збився з дороги і може потребувати допомоги, тож пошуки тривають і вдень, і вночі.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

Через негоду на Закарпатті кучугури сягають 2 метрів заввишки. Попри перестороги рятувальників, двоє киян зібрали лижі і вирушили до гори Жид Магура кататися. Надвечір зв'язок з ними зник, тож рятувальники чотирма групами прочісали місцевість.

Надранок одного з чоловіків виявили біля гори Гемба. За словами туриста, спочатку він та його друг ішли лісом і перегукувалися.

У неділю о 1-й ночі він перестав чути товариша та бачити його ліхтарик. Утім чоловік продовжив йти, думаючи, що друг його наздожене. Проте киянин зник.

Протягом другого дня пошуків рятувальники, звіряючись з картами, сектор за сектором обійшли гору. До порятунку чоловіка долучилися надзвичайники із двох найближчих областей, лісники і добровольці. У небо підняли війсковий вертоліт.

Гелікоптер намотав десяток кіл, але все даремно. Чоловік ніби розтанув серед снігів.

Рятувальники кажуть, що турист провів у горах без екіпірування дві ночі. За температури -20 це небезпечно для життя. Незважаючи на це, всі сподіваються на диво і продовжують пошуки. У операції задіяли 70 людей.