RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Трагедія в Чернівцях: з'явилися дані про загиблого в коронавірусній лікарні

Вибух стався у неділю, 27 лютого, у чернівецькій коронавірусній лікарні на другому поверсі, коли пацієнти відпочивали.

Нові подробиці трагедії публікує місцева агенція АСС.

За словами заступниці очільника Чернівецької ОДА Наталії Гусак, внаслідок вибуху загинув один пацієнт, а у палаті в цілому перебувало чотири людини.

"Загинув один пацієнт лікарні. Їх було четверо в палаті. Один у важкому стані в реанімації, інші двоє у нормальному стані, вони наразі допомагають слідству. Попередньо - це не кисень. Там не було кисневого балону. Аналогічно - це і не електрична система. Є багато запитань, на які будуть давати відповіді компетентні органи. Обгоріла одна палата, не суттєво, але є їдкий запах диму, саме тому ми перевозимо пацієнтів. Таких є 28. Частину з них ми виписуємо, частину переводимо у лікарні №3, №4 та обласну клінічну лікарню", - зазначила вона у коментарі журналістам.

Вибух стався в одній з палат на другому поверсі, коли коронавірусні пацієнти відпочивали. Як зазначив місцевий голова Роман Клінчук, зараз влада контролює ситуацію у лікарні.

Окрім цього, інформація про вибух кисневого балону не підтвердилася.

"Працюють усі служби, все під контролем. Версія, що вибухнув кисневий балон - не підтвердилась. Скоріш за все це було загорання на ліжку хворого, що саме не відомо. Знайшли просто один флакончик спирту. Відкинута і версія з кип'ятильником", - продовжив Роман Клінчук та додав, що внаслідок вибуху загинув 76-річний чоловік.

Вже завтра, 28 лютого, або у понеділок відділення, де сталася трагедія, може відновити свою роботу. Підсумовуючи, міський голова Чернівців зазначив, що вини медичних працівників у трагедії немає, оскільки загорання сталося виключно біля ліжка хворого.

Раніше ми розповідали, що у Чернівцях у коронавірусній лікарні стався смертельний вибух.