RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Антична зброя і монети Київської Русі: в Україні затримано контрабандистів з антикваріатом, фото

Служба безпеки України викрила організоване угруповання контрабандистів культурних цінностей в ЄС. У них вилучили підготовлену до нелегальної переправки колекцію предметів старовини на суму майже 1 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема у них виявили 21 одиницю холодної зброї різних періодів, в тому числі античну. Обладунки, золоті і срібні монети часів Київської Русі, а також 1800-1900-х років і численні старовинні предмети побуту. Вилучені предмети направлено на експертизу.

За попередніми даними слідства, учасники угруповання організували канал незаконного переміщення культурних цінностей за кордон для продажу. Контрабандний товар вони переправляли своїм іноземним замовникам через сервіси міжнародного поштового зв'язку. При цьому вони вказували в деклараціях недостовірну інформацію про відправку.

Після завершення досудового розслідування буде розглядатися питання про передачу вилучених культурних цінностей в музейний фонд України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше оперативники СБУ розкрили схему контрабанди з непідконтрольної території Луганської області більш ніж на 300 млн гривень.