RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

На Прикарпатті затримали вандалів, які обезголовили пам'ятник Шевченку: фото

У селі Підпечери на Тисменщині, що в Івано-Франківській області, у п'ятницю, 5 березня, вандали відрізали голову пам'ятнику Тараса Шевченка, який встановлений біля місцевого Будинку культури

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook.

Очільник Івано-Франківська з обуренням зауважив, що вандали "приурочили" свої дії до дня народження Кобзаря.

"Сподіваюся, що ми скоро вияснимо, хто це зробив! Прошу правоохоронні органи знайти злочинців і гідно "оцінити" цю провокацію!", - прокоментував очільник міста.

Правоохоронці вже встановили та розшукали двох 18-річних місцевих мешканців, які причетні до вчинення хуліганських дій.

Поліцейські напередодні отримали повідомлення про вчинення акту вандалізму в селі Підпечери Івано-Франківської територіальної громади, де невідомі особи пошкодили погруддя постаменту Тарасу Шевченку - голову погруддя зняли із встановленого постаменту та поставили її біля пам’ятника.

Поліцейські оглянули місце події, опитали усіх можливих свідків та в ході проведених слідчих дій встановили та розшукали хуліганів.

Їх дії кваліфіковано за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, поліцейські встановлюють усі обставини події та вирішується питання про повідомлення правопорушникам про підозру.

Як повідомляв "Апостроф", раніше поліція затримала чоловіка, який в Києві на Контрактовій площі перевернув символ святкування Хануки - ханукальний світильник. Йому також оголошено підозру.