RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Під Львовом порушник ПДР відкрив стрілянину по поліцейських: фото

На Львівщині водій легкового автомобіля порушив правила дорожнього руху, проїхавши на забороняючий сигнал світлофора, а після того, як на нього звернули увагу поліцейські, відкрив у їх бік вогонь з рушниці.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Патрульної поліції Львівської області на сторінці у Facebook.

Інцидент стався близько 15-ї години у вівторок, 9 березня, на автодорозі Київ — Чоп біля населеного пункту Запитів. Там патрульні помітили водія Chevrolet, який порушив правила дорожнього руху і проїхав залізничний переїзд на червоне світло світлофора.

Коли патрульні дали вказівку водію зупинитися, чоловік її проігнорував та пришвидшився.

"Розпочалось переслідування. Під час спроби втечі водій неодноразово порушував ПДР, зокрема скоїв ДТП. Він наїхав на огорожу зупинки громадського транспорту, однак і це його не зупинило й він продовжив рух. У населеному пункті Запитів утікач заїхав у поле, де застряг й вже не зміг продовжити рух. Він вийшов з автомобіля, взявши із собою, імовірно, рушницю, і почав погрожувати, що буде стріляти, якщо йому не дадуть змогу утекти",- йдеться в повідомленні.

Як повідомили в поліції, під час спроби втечі чоловік тричі вистрелив: один раз — вгору і двічі — в напрямку патрульних. У свою чергу поліцейські застосували табельну вогнепальну зброю, щоб зупинити озброєного чоловіка.

Невдовзі втікача таки наздогнали й затримали. У 30-річного чоловіка виявили ознаки алкогольного сп'яніння, що, ймовірно, й стало причиною спроби втечі.

Правоохоронці кваліфікували подію за ч. 1 ст. 348 (Замах на вбивство працівника правоохоронного органу) ККУ. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавленням волі. Мешканця Львівщини затримали.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 9 березня, в Харківській області мікроавтобус з'їхав з траси в кювет. Внаслідок ДТП на місці загинув один пасажир, ще 8 осіб постраждали.