RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Стало відомо про обшуки СБУ в фірмі Оксани Марченко

Співробітники СБУ проводять обшуки в фірмах родичів нардепа Віктора Медведчука, зокрема, розслідується незаконне заволодіння землею на Закарпатті фірмою, яка належить його дружині Оксані Марченко.

У Медведчука і Марченко знайшли завод в РФ

Про це повідомляє УП з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За даними слідства, співробітники Воловецької РДА в результаті змови передали в приватну власність компанії "Спорт-Тур" (належить ТОВ "Інвестиційна Компанія "Терраінвест", кінцевим бенефіціаром якої є Марченко) земельні ділянки лісового фонду, вивівши їх з держвласності.

На цих землях в урочищі "Паражін" були побудовані спортивно-житловий та оздоровчий комплекс. При цьому було зведено паркан і обмежений вільний доступ людей до спірної лісової ділянки, що є порушенням Конституції.

10 обшуків проходять 19 березня в держорганах Закарпатської області і безпосередньо на території комплексу.

Також джерело видання повідомляє, що 18 березня пройшли обшуки у справі, розпочатій в березні 2021 року, стосовно захоплення землі фірмою "Керамбуд", що належить братам нардепів ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака.

За даними слідства, посадові особи ТОВ "Керамбуд" (кінцевими бенефіціарами якого є Богдан Козак і Сергій Медведчук), в ході видобутку піску, глини та суглинку в кар'єрах на Львівщині (в с. Родатичі Городоцького району та в с. Великополе Яворівського району), без договорів оренди з її власниками самовільно зайняли суміжні землі сільських громад і приватні землі.

Крім цього, "Керамбуд" отримав в оренду земельні ділянки 16,66 га та 3,8 га для розробки кар'єру глини, але проводив роботи за їх межами, а також не веде обліку забору і використання води зі свердловини, тощо.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Нова зірка ОПЗЖ: навіщо Медведчук вирішив "зліпити" з Оксани Марченко політика.