RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Харкові екс-співробітника МВС з братом зловили на рекеті - погрожували жертвам в'язницею: фото

У Харкові поліцейські викрили колишнього інспектора патрульної служби міліції, який вимагав гроші в осіб на залізничному вокзалі міста. Він разом зі своїм рідним братом представлялися на вокзалі правоохоронцями приїжджим з тимчасово окупованих територій і вимагали у них гроші, погрожуючи притягненням до відповідальності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції в Харківській області.

Оперативникам Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про чоловіка, який, пред’являючи службове посвідчення, незаконно затримував цивільних осіб з реєстрацією окремих районів Донецької та Луганської областей на Харківському вокзалі, та вимагав у них гроші за непритягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності.

Правоохоронці виявили, що вимагачем є 38-річний колишній інспектор патрульної служби міліції, який разом зі своїм рідним братом налагодив схему заробітку на особах, які переміщувалися з ОРДЛО.

В поліції відкрили кримінальне провадження за кількома фактами злочинної діяльності братів, а також встановили коло потерпілих осіб.

Під час чергового епізоду екс-міліціонера затримали. За місцем проживання фігурантів провадження проведено санкціоновані обшуки.

38-річному харків’янину готують вручення підозри за ст. 186 (Грабіж), 190 (Шахрайство) та 353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.

На теперішній час чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання до обрання йому запобіжного заходу. Також вирішується питання щодо правової кваліфікації дій молодшого брата затриманого.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ викрила агентурну мережу ФСБ РФ. Російська спецслужба завербувала колишніх спецназівців військової розвідки.