RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Під Вінницею школярі заради забави влаштували погром на кладовищі: фото

У п'ятницю, 2 квітня, у селі Летківка Тростянецької територіальної громади невідомі особи пошкодили 8 пам’ятників на сільському кладовищі. Поліцейські за добу знайшли вандалів - ними виявились 14-річні підлітки, які у такий спосіб вирішили розважитись.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції.

За словами начальника відділення поліції №2 Гайсинського районного управління поліції Віталія Деркача, про наругу над могилами на місцевому кладовищі стало відомо з інформації старости села. Правоохоронці опитали місцевих жителів і встановили причетних до злочинів. Виявилося, що акт вандалізму скоїли 14-річні підлітки: один з них місцевий, а другий – з смт Тростянець.

В поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 КК України (наруга над могилою), за що законом передбачено покарання до 3 років позбавлення волі.

Оскільки підозрювані у скоєнні злочину не досягли 16-річного віку, з якого за такі злочини настає кримінальна відповідальність, після завершення досудового розслідування суд може застосувати до них примусові заходи виховного характеру.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на кладовищі під Дніпром затримали вандала-рецидивіста. Мешканець Покровської територіальної громади (Дніпропетровська область) руйнував пам'ятники на місцевому кладовищі.