RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

​Прикривалися ремонтом і здійснили обстріл: провокація бойовиків на Донбасі

Бойовики на Донбасі в черговий раз порушили режим припинення вогню - на цей раз вони обстріляли позиції українських військових під прикриттям проведення ремонтних робіт.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Найманці РФ скористалися наданими українською стороною гарантіями безпеки на час виконання інженерних робіт по обладнанню оборонних позицій.

"Так, відповідно до поданих заявок ДУП "Республіканська мережева компанія" від 1 квітня, Збройними Силами України та збройними формуваннями Російської Федерації, через СММ ОБСЄ, були надані гарантії безпеки для проведення ремонтно-відновлювальних робіт електромережі на тимчасово окупованій території в районі населеного пункту Золоте-5", - йдеться в повідомленні.

Але ворог пішов на провокації. Вже на другий день бойовики здійснили два обстріли із застосуванням мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Стріляли з місця проведення ремонтних робіт в напрямку населеного пункту Золоте-4. Вони намагалися викликати у відповідь вогонь з боку ЗСУ, щоб потім сфабрикувати звинувачення в недотриманні наданих гарантій безпеки українською стороною.

"Однак, провокація не вдалася. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали і чітко та неухильно дотримувалися досягнутих домовленостей з підтримки режиму припинення вогню", - пише прес-служба ООС.

Як повідомляв "Апостроф", російські окупанти на Донбасі вдалися до цинічних провокацій - українські морські піхотинці, які тримають оборону в зоні проведення операції Об'єднаних сил, виявили начинений вибухівкою іграшковий дитячий літак.