RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Харкові померли дві породіллі з коронавірусом: деталі трагедії

У Харкові в пологовому будинку №2 померли дві породіллі, у яких було діагностовано коронавірус. Одній з жінок було 25 років, іншій породіллі - 31 рік. Трагедія сталася 5 квітня.

Про це повідомляє видання "Суспільне" з посиланням на інформацію заступниці міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

Обидві жінки народили здорових дітей, але померли від COVID-19 - від легеневої недостатності.

31-річна породілля лікувалася у медзакладі 10 днів, вона народила дитина вагою 3,4 кг.

"Спочатку до закладу поступила жінка на 39-му тижні з діагнозом COVID-19. Другі пологи, в неї вже є старша 5-річна дівчинка, наскільки я знаю. Її почали лікувати від COVID, але, на жаль, її стан був таким, що довелося робити кесарів розтин", — сказала Рубан.

В результаті хірургічного втручання народилася здорова дитина вагою 3,4 кг, дитину виписали додому в нормальному здоровому стані.

"Але, на жаль, стан матері, яка хворіла весь цей час COVID, був тяжким... Були періоди панічних атак, були періоди, коли трошки її відпускало, їй ставало легше. Але, на жаль, незважаючи на те, що були прийняті всі необхідні засоби стосовно лікування, консультації, ця жінка померла 5 квітня о 0:23 ночі у другому пологовому будинку", — додала заступниця міського голови.

Чоловік померлої жінки розповів подробиці трагедії в його родині і ситуацію в пологовому будинку №2 з коронавірусом.

В той же час в пологовому будинку перебувала 25-річна жінка, породілля була там майже місяць.

"Весь цей місяць лікарі робили все, щоб і дитина була жива, здорова, і її, щоб якось утримувати у належному стані. Дитина жива і здорова, а мати, на жаль, померла", — сказала Горбунова-Рубан.

Зараз в медзакладі перебуває 36 вагітних і породіль з підтвердженим коронавірусом, ще дві пацієнтки очікують результати ПЛР-тесту.

Як повідомляв "Апостроф", на Миколаївщині сталася смертельна ДТП. Там зіштовхнулися вантажівка та мікроавтобус, що перевозив тіла людей, померлих від коронавірусу.