RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ви зламали моє життя: в Запоріжжі повісилася школярка, звинувативши у всьому вчителів

У Запоріжжі скоїла суїцид 15-річна школярка гімназії №47 - дівчинка повісилася. В передсмертній записці дівчинки, яку нещодавно показали в мережі, вона скаржилася на двох вчителів, які нібито займалися булінгом щодо її класу, і однокласників, які її ображали.

Про це пише видання "Обозреватель".

15-річна Віка вчинила самогубство 4 квітня, а 21 квітня на одному з місцевих сайтів опублікували її передсмертну записку, в якій школярка розповідала, що вчителька Анна Борисівна постійно ображала їхній клас, а через іншу вчительку – Людмилу Василівну – у неї двічі була істерика.

"Як мене задо**али училки, які постійно кричали та принижували мене", – писала дівчинка.

Мама дівчинки Олена Зайцева і її сестра після її загибелі підтвердили слова Віки і розповіли, що класна керівниця дійсно ображала і висміювала дівчинку перед усім класом. В поліції вже почали розслідування, перекваліфікувавши справу як доведення до самогубства.

"Одного разу вона поскаржилася мені. Вчителька назвала її "свинею неосвіченою". У доньки була істерика, вона вибігла з класу. Я дві години думала, чи дзвонити класній керівниці, чи не буде гірше моїй дитині? Все-таки я їй зателефонувала, розповіла. А класна керівниця наступного дня в присутності всього класу висміяла Віку за це. Після цього дочка мені вже нічого не розказувала", – розповіла вона.

Мама повідомила, що передсмертний лист дочки виявила в її шафі на п'ятий день після. Жінка знепритомніла, коли прочитала його.

Увечері того злощасного дня Віка повернулася додому й довго сиділа у своїй кімнаті. О 00:30 Олена прокинулася, побачила світло в кімнаті. Вона заглянула туди і побачила дочку повішеною.

Рідні розповідають, що дівчинка добре вчилася, була учасницею олімпіад, конкурсів, мала багато друзів. Незважаючи на заяви шкільних вчителів, що нібито дівчинка дружила з "неформальними хлопцями", родичі кажуть, що ці діти були хорошими друзями.

Друзі дівчинки розповідають, що знали про спроби суїциду. Вона скаржилася на те, що її ображають однокласники та вчителі, але її намагалися відрадити від самогубства. А ось шкільний психолог із дівчинкою говорити не хотів.

У поліції Запорізької області кажуть, що 4 квітня, коли було скоєно самогубство, передсмертну записку не знайшли.

"Де була записка, у кого, як вона з'явилася, я поки вам цього сказати не можу. Зараз триває слідство, і все з'ясовують. Ювенальна поліція працює в гімназії, з'ясовує можливі факти булінгу, проводить опитування. Також працюють із родичами. Але як тільки цю записку було опубліковано, поліція перекваліфікувала кримінальне провадження з ч. 1 ст. 115 із позначкою самогубство на ч. 1 ст. 120 КК – доведення до самогубства", – розповіла спікер місцевих правоохоронців Олена Лебединська.

У гімназії, де вчились Віка, ситуацію не коментують, також відмовилися говорити і в Запорізькій міській раді.

Як повідомляв "Апостроф", на Львівщині розгорівся скандал через цькування директорку ліцею учнів навчального закладу. Поліцейські Червоноградського відділу поліції склали на педагога протокол про адмінпорушення, їй загрожує штраф або виправні роботи.