RU  UA

Перекрита дорога і затримання: в Києві продовжують зносити МАФи - свіжі деталі

Від самого ранку на лівому березі Києва триває демонтаж незаконно встановлених МАФів. Власники кіоків намагаються врятувати свої товари, а в поліції повідомояють про затриманих.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

Комунальники вже кілька годин поспіль розбирають МАФи та розчищають вулицю Регенераторну. Вона перекрита, оскільки автомобілі фізично не зможуть нею проїхати. Просто посеред дороги стоїть кран, а до кіосків під'їхало багато вантажних автомобілів.

Власники МАФів намагаються вивезти усі речі, які були всередині. Йдеться про стільці, холодильники, столи та товари, які продавали. Багато людей фактично лишилися без роботи.

Каменем спотикання стало те, що власники бізнесів хоч і мали дозвіл на торгівлю, не отримали дозволу на встановлення кіосків. Через це міська влада вирішила знести торговельні точки.

Від самого ранку на місці робіт ставалися сутички. Вже відомо, що поліція затримала 11 осіб. Їх доправили до відділку поліції та склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство. На місці і досі чергують поліцейські, спецпризначенці та муніципальна охорона. Правоохоронці стежать за дотриманням порядку.

Більшість МАФів уже демонтували, залишилося прибрати біля шести-семи кіосків.