RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Почав служити в січні: фото та прізвище бійця ВСУ, який загинув на Донбасі

Стали відомі ім'я і прізвище військовослужбовця, який загинув у четвер, 6 травня, на Донбасі в зоні проведення операції Об'єднаних сил поблизу Новотроїцького.

Про це повідомила 93 окрема моторизована бригада "Холодний Яр" Оперативного командування "Схід" Сухопутних військ Збройних сил України в Facebook.

В результаті ворожого вогню загинув механік-водій механізованого батальйону старший солдат Товчигречко Дмитро Іванович, якому було 37 років. Загиблий був мешканцем Кривого Рогу, мав середню спеціальну освіту.

"Він загинув під вогнем з РПГ і стрілецької зброї окупанта по позиціях бригади Донецької області. Множинні осколкові поранення виявилися несумісними з життям", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Дмитро Товчігречка призвався на службу зовсім недавно - в січні 2021 року. Це була перша ротація загиблого.

Побратими згадують, що герой розповідав про свою сім'ю, особливо про своїх двох маленьких дітей, які осиротіли.

Російські бойовики обстріляли позиції підрозділів ООС у Новотроїцького в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Ще один український військовослужбовець під час обстрілу отримав осколкове поранення. Йому оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров'я пораненого бійця - важкий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення 1 травня.