RU  UA

Стрілянина в школі і захоплення заручників: в США розгрібають наслідки двох злочинів

У США шестикласниця застрелила двох учнів і охоронця у школі штату Айдахо, а в Міннесоті п'ятьох працівників банку взяли у заручники. Неспокійно і в Бразилії - там зросла кількість жертв масштабної стрілянини під час поліцейського рейду.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

США. Айдахо

Шестикласниця прийшла з пістолетом до школи і вистрелила у двох учнів та охоронця. Інцидент стався у штаті Айдахо. Дівчинка дістала зброю зі свого рюкзака.

Стріляти школярка почала у коридорі. Там вона поранила двох дітей - хлопчика та дівчинку -, а в охоронця поцілила надворі.

Дівчинку обеззброїв учитель. Він утримував її до прибуття поліції. Поранені учні зараз у лікарні, а охоронця вже виписали.

Поліція з'ясовує, звідки у шестикласниці зброя. Мотиви нападу також достеменно невідомі. Сьогодні у всіх школах округу скасували заняття.

США. Міннесота

П'ятьох людей взяли у заручники у Міннесоті. Там зловмисники намагалися пограбувати банк. У полоні опинилися його співробітники.

На місце події приїхали місцева поліція та ФБР. За останніми даними правоохоронців, чотирьох людей вдалося звільнити. Поліцейські ведуть переговори зі зловмисниками. Вони оточили будівлю банку.

У мережі з'явилося відео, на якому видно, як одна жінка виходить з будівлі, а пізніше - ще троє. Інформації про поранених немає.

Бразилія. Ріо-де-Жанейро

До 25 зросла кількість жертв масштабної перестрілки у Ріо-де-Жанейро. Поліцейські проводили там рейд щодо незаконного обігу наркотиків. Серед загиблих 24 підозрюваних у продажі наркотиків та один поліцейський.

Під обстріл правоохоронців потрапили і невинні місцеві жителі, які їхали у своїх справах у метро. Поранення отримали двоє людей та ще двоє поліцейських.

За словами правозахисників, такий наслідок подібних спецоперацій - не в новинку. Утім ця виявилася найбільш "кривавою" за останні п'ять років.