RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Втік із залу суду і переховувався: під Одесою затримали "авторитета" зі списку санкцій РНБО, фото

На Одещині поліція затримала так званого "смотрящого" по Любашівському району, який втік із зали суду в Чернігівській області і переховувався від правосуддя на території Одеської області. Олександр Гвінцадзе є фігурантом санкційного списку РНБО щодо кримінальних авторитетів і "злодіїв в законі".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

У січні 2021 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області визнав «авторитета» та його спільників винними у вчиненні грабежу. У грудні 2019 року вони напали на громадянина та силою відібрали у нього 20 тисяч доларів США. Відомо, що зловмисник неодноразово входив до складу організованих угруповань, учасники яких займалися вимаганням грошей у фермерів, розбійними нападами та викраденням людей.

У січні 2021 суд Чернігівської області визнав його винним в скоєнні цього грабежу, щоб уникнути покарання, злочинець втік прямо з залу суду.

За джерелами видання "Думська", йдеться про Олександра Гвінцадзе, якого називали "смотрящим" по Любашевському району. Його прізвище є в списку санкцій РНБО проти "злодіїв в законі".

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області у понеділок, 24 травня, затримали втікача і доставили його в ГУНП в Чернігівській області для взяття під варту.

Як повідомляв "Апостроф", президент Україні Володимир Зеленський своїм Указом ввів в дію санкції РНБО стосовно 674 фізичних осіб, більшість з яких було названо "злодіями в законі" і кримінальними "авторитетами".