RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Україні загадково зник офіцер-прикордонник - шукають третю добу: фото і всі подробиці

В Одесі другу добу тривають пошуки офіцера Державної прикордонної служби. Капітан першого рангу і начальник штабу Одеського загону морської охорони Олексій Чортков, який володіє секретною інформацією, зник 1 червня за дивних обставин.

Про це йдеться в повідомленні порталу Odessa.online.

Чортков 1 червня о 6.30 вийшов зі свого будинку на вулиці Грушевського в Одесі, але в розташування загону так і не прибув. Після того, як військовослужбовець перестав виходити на зв’язок, правоохоронці оголосили чоловіка в розшук.

"Інформація про зникнення Олексія Черткова внесена в ЄРДР. Пошуки тривають", — зазначила прес-секретар загону морської охорони ДПСУ Наталія Гуменюк, яка спростувала також інформацію про те, що Чорткова нібито знайшли пізно ввечері 1 червня.

Наразі до пошуків офіцера залучено всі компетентні органи, включаючи військову контррозвідку СБУ.

"На даний момент ніхто не знає, куди пропав високопоставлений офіцер Держприкордонслужби, який володіє інформацією про систему охорони державного кордону від Криму до Дунаю, в тому числі по самій річці. Слідство відпрацьовує різні версії, йде перевірка способу життя, контактів, пошук свідків, хто бачив або має інформацію про місцеперебування Чорткова ", - написав на своїй сторінці в Facebook головний редактор видання" Цензор.НЕТ "Юрій Бутусов.

Одеський загін морської охорони, яким керує Чортков, здійснює охорону державного кордону в Чорному морі. До його повноважень входить контроль за плаванням і перебуванням українських та іноземних невійськових суден і військових кораблів у територіальному морі, заходження іноземних невійськових суден і військових кораблів у порти України та перебування в них; охорону суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні.

Як повідомляв "Апостроф", колишній голова Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь, який пропав після занурення в Єгипті і був потім знайдений, помер у лікарні.