RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ДБР затримало касира Волинської митниці з величезною сумою і "чорної бухгалтерією": фото і відео

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили масштабні зловживання на Волинській митниці Державної митної служби України та вилучили 704,3 тис. доларів США.

Про це повідомляє ДБР.

Встановлено, що деякі посадові особи Волинської митниці брали участь у контрабандній схемі.

“Схема організована співробітниками керівної ланки Волинської митниці. Начальник одного з її митних постів систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами”, - йдеться в повідомленні.

Проведено обшук автомобіля фігуранта на стаціонарному посту дороги Київ–Чоп у Рівненській області. Під час обшуку правоохоронці вилучили 704,3 тис. доларів США.

За інформацією Telegram-каналу “Київ Оперативний” у п’ятницю, 4 червня, вночі по дорозі в Київ ЦА ДБР затримало головного касира Волинської митниці Михайла Бурдейного.

Видання повідомляє, що зловмисник, як завжди в перший тиждень місяця, “віз касу з поста "Ягодин", щоб поділитися в Києві”.

“Каса за травень була не дуже великою, всього якихось 700 000 $. "Ягодин" в кращі часи давав до 1.5 ляма $”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що головне - це не гроші, а записна книжка з вказанням відомих прізвищ та переданих їм сум, так звана "чорна бухгалтерія".

Раніше “Апостроф” писав, що РНБО готує низку гучних рішень. Рада національної безпеки та оборони України може ввести санкції проти п'яти діючих народних депутатів.