RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Масове отруєння в Харкові: фото і всі подробиці про постраждалих

За допомогою до медиків після харчового отруєння звернулося вже 83 жителя Харкова.

Про це повідомляє Суспільне.

За даними журналістів, серед отруєних - 18 неповнолітніх дітей.

Крім Харкова, пацієнтів після масового харчового отруєння направили до медичних установ в Валках, Дергачах і Краснокутську.

Керівництво мережі ресторанів пообіцяло компенсувати відвідувачам гроші за лікування. Перші люди з підозрою на харчове отруєння поступили в лікарні Харкова 16 червня. На ранок наступного дня вже було 25 пацієнтів, а за станом на 18 червня - 54 хворих. Стан усіх пацієнтів - середньої тяжкості.

Як повідомили в обласному центрі контролю і профілактики хвороб, діагноз пацієнтів - гостра кишкова інфекція, але точний вид ще не встановили. Більшість пацієнтів з отруєнням замовляли в ресторанах саме суші.

"Могло бути забруднення і від співробітників. Зараз в період епідрозслідування відібрані проби продукції, змиви на бактерії групи кишкової палички, на патологічну флору. Відібрана вода на дослідження, обстежено співробітників, 19 чоловік з персоналу. Відібрано філе лосося сирого, омлет, рис відварний, курятина відварна, сир м'який, огірок свіжий нарізаний", - заявила в коментарі журналістам головна санлікар області Любов Махута.

Після проведення перевірок двох ресторанів "Якіторія" і "Мафії" експерти виявили порушення.

"Це факти візуального огляду, застосування відеофіксації. Факти загального зберігання сировини і готових харчових продуктів. Тобто готове з готовим. Порушення температурно-вологісного режиму зберігання продукції, відсутнє маркування на ємностях із зберіганням харчових продуктів - це тільки початок, оскільки фахівці ще працюють" , - заявила один з топ-чиновників Держспоживслужби Владлена Гарник.

За фактом масового отруєння ведеться провадження за ч.1 ст. 325.

Раніше ми розповідали, що десятки людей після відвідування ресторанів в Харкові потрапили до лікарень з отруєнням.