RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Львові на півмарафоні сталася трагедія з молодим хлопцем: відео

У Львові в неділю, 27 червня, під час традиційного півмарафону помер 23-річний хлопець, який не добіг до фінішу 200 метрів.

Про це мер Львова Андрій Садовий повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Загиблий бігун (його ім'я не розголошують) не був аматором – він уже неодноразово брав участь у схожих змаганнях в інших містах. Генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро повідомив, що юнак 2019 роre пробіг марафон у Києві, пише Zaxid.net.

"Цього разу він хотів покращити свій результат. Він дуже добре і швидко сьогодні біг, 15 км подолав всього за 1 годину 15 хв. Добігаючи хлопець втратив свідомість. Медики проводили реанімацію майже годину", – розповів Чернізький.

За словами начальника управління спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Антона Нікуліна, хлопець досить швидко біг і напевно не розрахував свої сили.

"Я вважаю, що він трохи себе переоцінив. Медики прибули миттєво і 50 хвилин його реанімували... Хлопець помер за 200 метрів до фінішу", - розповів чиновник.

Волонтерка-рятувальниця повідомила подробиці трагедії: "Ми підбігли, він лежав на боці, дихав, але важко. Ми його перевернули, зафіксували голову. Діяли згідно з протоколом. Дихання у нього ще було, пульс прослуховувався. Однак через хвилини три дихання стало дуже поверхневим. Приїхала швидка і лікарі почали реанімаційні заходи. Намагалися врятувати протягом не більш як години".

Нагадаємо, у квітні 2015 після забігу на 21 кілометр на Київському міжнародному півмарафоні "Біг за Україну" у одного з учасників зупинилося серце.

А в жовтні-2020 на Харкові сталася страшна трагедія з молодим спортсменом - 34-річний Євген Колеров знепритомнів під час забігу на дистанцію в 21,1 кілометр. Швидка прибула на місці буквально через кілька хвилин, Колерову надали всю необхідну допомогу, але він помер у лікарні.