RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Донбасі впіймали "злодія в законі" зі списку санкцій РНБО: фото та прізвище

У Луганській області поліція викрила "кримінального авторитета" зі списку санкцій РНБО, який є громадянином Грузії.

Про це повідомляється на сайті Нацполіціі.

Всього було затримано троє громадян цієї країни, один з яких - "кримінальний авторитет".

"У ході перевірки встановлено, що чоловік знаходиться в списку санкцій згідно з додатком №1 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року", - відзначили в поліції.

Як пише "Українська правда", за даними її джерела в правоохоронних органах, викритий "авторитет" - Руслан Аскеров. Він є підсудним у кримінальній справі, яку розглядає Жовтневий суд міста Маріуполя.

Своєю чергою заступник директора департаменту комунікацій МВС Ярослав Тракало уточнив, що оскільки особа є підозрюваною у кримінальному правопорушенні, вирішення питання про примусове повернення в країну походження можливо тільки після постанови суду.

"Питання видворення з країни громадянина Грузії буде вирішуватися після вироку суду і в залежності від того, яким буде цей вирок. Якщо особу буде визнано винним, спочатку вона повинна понести покарання, після чого буде видворена за межі держави в країну походження", - пояснив Тракало.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці травня у Львівській області Служба безпеки України затримала двох "злодіїв в законі" , які також входять до списку санкцій РНБО з кримінальних авторитетів.