RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

В Одесі трагічно загинув генерал, який залишився вірним Україні при захопленні Криму РФ

У понеділок, 5 липня, на одному з пляжів Одеси трагічно помер генерал і ветеран Державної прикордонної служби Валерій Курніков. 2014 року в Криму він згуртував навколо себе військових, які залишилися вірними українській присязі і одним з перших назвав окупацією дії Росії на півострові.

За словами очевидців, чоловік, який відпочивав на пляжі з сім'єю, поплив на хвилеріз, а через деякий час люди виявили його тіло без ознак життя.

Про те, що загиблий був офіцером ДПСУ, підтвердили і в спільноті "Прикордонник України" в Facebook.

"Валерій Курніков - ветеран Держприкордонслужби, який в 2014 році в Криму згуртував навколо себе вірних присязі прикордонників ... У Сімферополі він збирав навколо себе сім'ї військовослужбовців, яким допомагав вибратися на материк. Також забезпечив збереження і передачу цінної службової інформації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє "Мілітарний портал", 2014-го Курніков був заступником начальника Азово-Чорноморського регіонального управління по тилу. Коли начальник регіонального управління був відсутній, а начальник штабу став зрадником і проросійським агітатором, який саботував всю координацію з Києвом, Валерій Валерійович згуртував навколо себе прикордонників, які залишалися вірними присязі.

У грудні 2021 року Курникову виповнилося б 56 років.

Нагадаємо, це не перша смерть високопоставленого українського офіцера. Так, 15 июля 2020 у Києві знайдено мертвим старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління СБУ Романа Закладного. Полковник займався розслідуванням кримінальних проваджень, пов'язаних із державною зрадою і подіями на Донбасі.

А 10 червня 2020 року в ДТП загинули полковник ЗСУ Микола Романов і його дружина Тетяна.