RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

В Аденській затоці на застряглому з українцями судні сталася трагедія: фото

В Аденській затоці на борту судна Thorn1, яке стоїть в порту Джібуті в аварійному стані, помер український моряк.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

За словами спікера, судно Thorn1 зараз стоїть на рейді в порту Джібуті в аварійному стані, тому воно непридатне для використання.

На борту судна знаходяться 10 громадян України. Один з моряків зійшов на берег для медичної допомоги, ще один український інженер-електрик загинув на кораблі 7 липня. Олег Ніколенко зазначив, що МЗС очікує інформацію про точну причину смерті від судмедекспертів Джібуті.

Спікер дипломатичного відомства додав, що в Джібуті вирушив консул України в Ефіопії для допомоги морякам та оформлення репатріації тіла загиблого. Власник судна Thorn1 в найближчі дні планує відправити в Джібуті частину змінного екіпажу для ремонту корабля. Агент судновласника в порту забезпечує моряків водою, їжею і, при необхідності, ліками.

Олег Ніколенко наголосив, що після ремонту судно Thorn1 зайде в альтернативний порт в Аденській затоці, де українські моряки зійдуть на берег для подальшого повернення додому.

Як повідомляє Telegram-канал "Одеса Info", на борту судна Thorn1 помер український моряк з Очакова. Через сильну спеку у чоловіка стався інсульт і він помер.

"Під час проходження через Аденську затоку у судна закінчилося паливо і вийшла з ладу система життєзабезпечення в 38-градусну (в тіні) спеку. Через сильну спеку у одного з моряків стався інсульт. Чоловік помер. Він був з Очакова", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми розповідали, що в Туреччині затримали корабель з українцями.